fbpx

Menneskerettighetsikonet står for fall – «Så på og lo under voldtekt av kvinne»

«I have a dream» er kanskje et av de mest kjente uttrykkene i moderne historie. Der vi ser den afroamerikanske menneskerettighetsforkjemperen Marting Luther King Jr. tale foran tusenvis av mennesker i den amerikanske hovedstaden i 1963.

Like kjent er faktumet at han ble skutt og drept. Teoriene tilsier at det var politiske motstandere, myndighetene eller folk i hans egen sirkel. Mange av dokumentene er låst ned og skjult for offentligheten. Men hvert år nedklassifiseres nye dokumenter og det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Dr. King var en notorisk utro ektemann, sex-avhengig, narkotikaavhengig, spillavhengig og med politiske og personlige bånd til kommunistiske agitatorer i USA. Det har kommet frem detaljer at han skal ha vært involvert i både hetero- og homoseksuelle orgier og vitnesbyrd fra kvinnene (prostituerte) i ettertid viser at det var en stor grad av vold og overgrep involvert fra Dr. Kings side.

Nå har nye dokumenter lekket ut at Dr. King skal ha vært tilstede under en voldtekt av en av sine kvinnelige tilhengere. Han skal ha ledd og sett på under overgrepet, uvitende om at amerikanske myndigheter satt i naborommet og hørte alt. De valgte å ikke gripe inn. Selv om akkurat disse bevisene ikke blir frigitt av myndighetene før 2027, så har informasjon om innholdet lekket ut til media og forfattere av tidligere biografier om Dr. King.

Dokumenter fra amerikanske myndigheter.

Dr. King fikk også Nobels fredspris og besøkte Oslo for å motta den i desember, 1964. 

Dr. King skal også ha spøkt med sine nærmeste venner at han hadde startet «The International Association for Advancement of Pussy-Eaters», et ordspill for organisasjonen NAACP, som står for «National Association for the Advancement of Colored People».

Flere har nå ytret spørsmål ved om Dr. King fortjener å beholde sin helligdag, statuer og navn på skolebygninger. De siste årene har det pågått en sterk diskusjon i USA om å ta ned statuer, monumenter og malerier av amerikanske historiske personer, fordi de skal ha hatt meninger og begått handlinger som går imot det som er akseptabelt i dagens samfunn. Flere statuer har blitt tatt ned, spesielt av generaler og ledere for sørstatsstyrkene under borgerkrigen. 

Løy og plagierte

Det har tidligere kommet ut informasjon om at Dr. Martin Luther King også løy på sin oppgave som ga ham doktorgraden og at store deler av hans skrevne verk var plagiert og stjålet fra andre kilder.

 

Facebook Comments