Site icon Lykten

Polen vil heller gå ut av EU enn å åpne grensene for muslimske migranter

Spørsmålet er egentlig ikke aktuelt, siden de europeiske traktatene gir medlemslandene retten til å godta migranter de selv velger til å komme innenfor sine grenser, unntatt migranter fra andre EU-land som følge av bevegelsesfriheten gjennom Schengen-avtalen.

Store deler av Sentral- og Øst-Europa har medlemsskap, men dette hindrer ikke Polen og de andre nasjonene å være kritiske til EU-prosjektets mange overgrep. Og nå viser det seg at hvis polakkene skal måtte velge mellom å ta inn ikke-vestlige og muslimske migranter eller å gå ut av EU, så velger de det siste.

Les også: Titusenvis deltok på nasjonalistisk marsj i Polen

Les også: Opptil 70.000 marsjerte mot EU og masseinnvandring i Polen

VIL IKKE HA MUSLIMSKE FLYKTINGER: Statsminister i Polen, Beata Szydlo, sier at den polske regjeringen ikke ønsker å ta imot noen flyktninger etter de muslimske terrorangrepene i Brussel, Paris, Nice, London, Manchester, Stockholm, København, Berlin og München de siste årene.

EU på sin side har raslet med sablene og truet med å holde igjen økonomiske bidrag til land som Polen, Tsjekkia og Ungarn, noe som er ulovlig ifølge EUs egne statutter.

Les også: Ungarn bygger mur mot masseinnvandringen

Les også: Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

En undersøkelse gjort av IBRi for det venstreekstreme og EU-positive magasinet Polityka, og som ble publisert den 5. juli viser følgende resultat:

Spørsmål 1: «Burde Polen nekte å ta imot flyktninger fra muslimske land, selv om dette betyr tap av subsidier fra EU?»

Svar: JA, 56.5 prosent. (48.6% enig, og 7.9% ganske enig).

NEI, 40.4 prosent. (31.4% ikke enig, og 9% ganske uenig).

Spørsmål 2: «Burde Polen nekte å ta inn flyktninger fra flyktninger fra muslimske land selv om dette ville føre til at man valgte å gå ut av den europeiske unionen?

Svar: JA, 51.2 prosent. (33.4% enig, og 17.8% ganske enig).

NEI, 37.6 prosent. (27.6% ikke enig, og 10% prosent ganske uenig).

(Resterende prosenter svarte «vet ikke». Undersøkelsen ble gjort av 1.000 mennesker).

Les også: Polsk ukemagasin: Islams voldtekt av Europa

Les også: Polsk leder med kraftig kritikk av Angela Merkel

Her er en video av uavhengighetsmarsjen som avholdes den 11. november hvert år i alle større polske byer. 

Avisen som publiserte undersøkelsen er som nevnt en tilhenger av åpne grenser, massiv innvandring, samt det multikulturelle samfunnet. Dette medførte at spørsmålene ovenfor ikke var spesifikke nok, som blant annet at man spurte intervjuobjektene om «flyktninger» og ikke «asylsøkere». De fleste som ville kommet til land som Polen, Tsjekkia og Ungarn, ville vært nettopp asylsøkere, ettersom dette gir en større sjanse for opphold og de fleste fyller ut papirer med dette som bakgrunn.

Les også: Soros ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Les også: Slovakias statsminister: «Muslimer hører ikke hjemme i landet vårt»

Det vil derfor være sannsynlig at tallene for de som er negative til innvandringen og som ville ønsket en løsrivelse fra EU ville vært enda høyere, med en mer spesifikk begrepsbruk.

Dette er ikke den første gangen man har spurt befolkningen i Polen om dette temaet og om hvor villige polakkene er til å gå imot innvandring og multikulturalisme, slik EU og Vest-Europa ønsker å implementere.

I mai i år skal OBOP-instituttet ha gjennomført en undersøkelse som ble publisert av Polens statlige TVP, som viste at 73 prosent av polakkene var imot å åpne for muslimsk innvandring (flyktninger og/eller migranter). 46 prosent var svært imot og 27 prosent var imot.

Les også: Polen: Fire muslimer stakk ihjel 21-årig polsk mann utenfor kebab-kiosk

Les også: Slovakia vedtar lov som hindrer Islam i å bli registrert som religion

Disse tallene reflekteres i Polens valg i 2015, hvor det nasjonalkonservative partiet PiS fikk 41 prosent av stemmene, mens det EU- og innvandringsvennlige partiet PO (Med Donald Tusk), kun fikk 26 prosent.

Valgseieren kom samtidig som EU-kommisjonen hadde lansert sanksjoner mot Polen, Tsjekkia og Ungarn for å nekte å følge EUs migrasjons og relokasjonsprogram.

Les også: Ungarn og Slovakia til sak mot EU over flyktningkvoter

Les også: Ungarns statsminister vil åpne grensene for europeere som flykter fra flerkulturen

Seieren til PiS viser at EUs politikk vil sørge for at de nasjonalkonservative partiene i Øst-Europa vil sitte ved makten i lang tid, endog få klar majoritet til å regjere uten kompromisser med sentrum/venstre.

Sentrum/venstre-partiene har blitt slått ut som følge av sin vinglete og EU-avhengige partipolitikk, hvor man først ønsket å ta imot migranter og asylsøkere, før man forsto at befolkningene ville straffe dem for det og deretter fremsto mer moderate. Men da var det for sent og makten glapp fra dem.

Resultatet var da PO, under EU-vennlige Donald Tusk, som senere ble tildelt stillingen som president for Det europeiske råd, tapte så det suste i det polske valget i 2015. Partiet hadde da inngått en avtale med EU om å ta imot 7.000 migranter under relokasjonsprogrammet, og sørget dermed for at de nasjonalkonservative for første gang siden kommunismens fall i 1989 fikk et rent flertall i parlamentet.

Les også: Polen viser vei – EU- og innvandringskritisk parti vant valget

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

EU-BYRÅKRAT: Den tidligere partilederen for det EU- og innvandringsvennlige PO, Donald Tusk, ble betalt med en toppjobb i EU-byråkratiet. Men hjemme i Polen ble partiet kastet ut av regjeringskontorene av velgerne.

PiS, med partileder Beata Szydlo, har med dette all interesse av å vise motstand mot EU når det gjelder migrasjonspolitikken. Dette gjelder også partilederne i de andre sentral- og østeuropeiske landene, som har den samme innstillingen blant befolkningen.

Polen og Visegrad-landene fikk stor og sterk støtte av USAs president Donald Trump, da han nylig besøkte hovedstaden Warszawa den 6. juli. Under en tale oppmanet han befolkningen i Europa å kjempe for sine familier, sine hjemland, sin sivilisasjon og for gud.

Les også: Studie: Majoriteten av europeere ønsker forbud mot innvandring fra muslimske land

Les også: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

Hele talen til president Trump kan høres her:

Relatert:

Exit mobile version