fbpx

River hus og utvider buffersone mot Gaza

Hensikten er å utvide en allerede eksisterende buffersone som skal avskjære strømmen av våpen og terrorister inn i Egypt. Den eksisterende buffersonen er 1500 meter bred og 10 kilometer lang.

En beboer sier til Associated Press at han og hans familie nå bor i et ørkenområde, «i hytter uten strøm eller vann.» Han snakket med Associated Press på betingelse av anonymitet av frykt for gjengjeldelse fra myndighetene på Gazastripen.

Egypt har de siste årene hatt store problemer med en gruppering tilknyttet Den Islamske Staten, som har tilholdssted i det nordlige Sinai. Denne gruppen har angrepet flere egyptiske militæranlegg og politistasjoner de siste årene, og drept mange soldater og politifolk. Terroristene stod også bak sprengningen av en buss med japanske turister i Taba nær grensen mot Eilat for fem år siden. Egypt har derfor de siste årene arbeidet med å forhindre at IS-terroristene smugler våpen fra Gazastripen inn i Egypt.

Også Hamas har ifølge Associated Press jobbet med å sikre grensen i håp om å bedre forholdet til Egypt, og fordi Hamas selv har problemer med rivaliserende terrorgrupper, inkludert Den Islamske Staten.

Guvernøren for Nord-Sinai-provinsen Maj. Gen. Abdel-Fatah Harhour sier at regjeringen har lovet å kompensere de som har mistet sine hjem og gårder. «Vi har opprettet komiteer for å liste de som skal få slike kompensasjoner,» sier han. Han forteller til Associated Press at beboerne først mottok sjekker verdt 3.000 egyptiske pund ($ 170) hver for å betale for «alternativ overnatting». Den lokale klanlederen Sheikh Issa Karafin sier imidlertid at flere evakuerte ikke har mottatt noen penger enda.

Han forteller at det egyptiske militæret kom i august og ba folk om å samle sine eiendeler for å forlate området så snart som mulig. Kharafin sier at han har hjulpet over to dusin av de utsatte familiene til å finne steder å bo i Ismailia de siste to ukene.

Facebook Comments