fbpx

Islamkritisk bok utsolgt fra norske bokhandlere

Hege Storhaug sin nye bok «Islam – Den 11. landplage» er offisielt utsolgt. På nettsiden Rights.no, skriver Storhaug selv at det nå er tilnærmet krisestemning da man ikke klarer å trykke nye eksemplarer fort nok i takt med at bøkene rives vekk fra hyllene over hele landet.

Ifølge Storhaug har det ankommet 8.000 nye eksemplarer av boken idag, men det dekker ikke engang antall bestillinger på boken, som skal være på 8.200 eksemplarer. Man har derfor hurtigbestilt 1.000 mykbinds-eksemplarer som skal være i klare for utsending på fredag.

Salgssuksess

Ifølge HRS sin hjemmeside er man nå oppe i over 24.000 solgte eksemplarer, men etterspørselen ser ut til å være så stor at den garantert vil nå over 30.000 før julen setter inn.

Det er sjelden at en slik salgssuksess ikke har en anmeldelse hos de store avisene. Ifølge Hegnar.no hadde verken VG, Aftenposten eller Dagbladet skrevet en anmeldelse av boken. (Dagbladet klarte til slutt å lage en anmeldelse, for noen dager siden, men den ligger bak betalingsmur Red. anm.).

Dette til tross for at den ligger foran store og kjente navn som Roy Jacobsen, Jon Michelet, Jo Nesbø og Anne Holt på bestselgerlisten hos blant annet bokhandleren Bokkilden.no. Og for ikke å glemme det faktum at både tema og forfatter er høyaktuelle.

D

TOPP-PLASSERING: Islam – Den 11. landeplage, ligger på topp-listene til alle bokhandlerne i Norge. Her på Bokkilden ligger den foran både Jon Michelet og Jo Nesbø. (Faksimile: Bokkilden.no).

De anmeldelsene som har kommet har vært alt fra kritiske til hyllende. De mest kritiske anmeldelsene kommer i hovedsak fra personer som tilhører venstresiden politisk og ikke fra objektive anmeldere.

Felles for de kritiske anmeldelsene er at de ikke klarer å forholde seg til innholdet, men er mer opptatt av å karakterdrepte Storhaug og henge seg opp i detaljer, enn å debattere det store bildet.

Forskjellen på anmeldelsene sett med politiske briller komme ekstra tydelig frem i Dagbladets omtaler av Storhaug sin bok og Jonas Gahr Støre sin nye bok. Storhaug sin bok blir kalt «Til dels konspirativt og uvitenskapelig», mens Støres bok blir kalt en «modig og viktig debattbok med velskrevne analyser og klok refleksjon».

Dagbladet anmeldelse Storhaug

D

Nåja. Vi går videre.

Sabotasje fra ARK-kjeden

Flere tunge aktører har imidlertid ønsket å ødelegge for salget av boken og Storhaugs møter med sine lesere.

Ifølge Nettavisen har blant annet ARK-kjeden prøvd å sabotere salget av boken ved å avlyse planlagte boksigneringer i sine butikker med Storhaug. Avgjørelsen skal være tatt av ledelsen i ARK-konsernet.

Dette har ført til at flere kunder i debattfeltet skriver at de nå har sluttet å handle på ARK og slettet sine e-bok kontoer der.

D

MISFORNØYDE: Flere debattanter i Nettavisen sitt kommentarfelt uttaler at de nå ikke ønsker å bruke ARK lenger etter behandlingen av Storhaug. (Faksimile: Nettavisen.no).

Det er også rapportert at bokbutikker har fjernet boken fra disken sin etter «sterke reaksjoner» fra kunder.

Årets navn

Det må også legges til at Hege Storhaug ble stemt frem av over 42.000 VG-lesere i kampen om «årets navn». Dette skapte selvsagt hysteri på venstresiden, hvor flere av dem forsøkte å organisere kampanjer mot Storhaug for å få frem andre kandidater på listen. Dette førte imidlertid ikke frem, men sørget istedenfor at Storhaug fikk ennå mer publisitet og flere stemmer enn hun kanskje ellers ville ha fått.

Les mer: Hjælp! Hege Storhaug kan bli årets navn

Det skal sies at undertegnede ikke har lest boken, og således ikke ikke kan gi noen personlig vurdering av boken, verken rundt kvaliteten av teksten eller faktaene som presenteres. Det er imidlertid alltid interessant å se det etablerte samfunnets reaksjoner når noe kommer som ikke passer inn i deres fastgrodde tankesett.

Boken kan forøvrig bestilles fra Rights.no her.

Facebook Comments