fbpx

100-årig kvinne ranet av falsk politi

(Foto: Pixabay)

En kvinne i 100-års alderen ble ranet i den flerkulturelle byen Malmø på mandag. Hun skal ha blitt utsatt for falske politibetjenter, opplyser P4 Malmöhus. Gjerningspersonene skal ha ranet til  seg kvinnens smykker.

Under jul og nyttår har en rekke eldre personer i Skåne ha blitt utsatt for tyveri, ran og bedrageri av gjerningspersoner i falske politiuniformer.

Les også: Sigøynere på ranstokt på flere sykehjem i Telemark – stjal gullringer fra eldre ektepar

På mandag inntraff et nytt tilfelle. Da ble en kvinne i 100-års alderen utsatt for ran i sitt eget hjem

Ranerne ringte først kvinnen og påsto at hun hadde blitt utsatt for en forbrytelse. De behøvde derfor å ta bilder av hennes verdisaker og bankkort.

«Damen sto på sitt og sa at det hadde vært tyverier og bedrageri av denne typen i området og at hun ikke stolte på dem», sier Evelina Olsson, pressetalsperson for politiet, til Sveriges Radio.

Les også: Sommer-Oslo: 89-årig dame overfalt av sigøynere på Ullevål Hageby

Ranerne kom allikevel hjem til kvinnen, og ettersom de bar politiuniformer, lykkes de å tilrane seg smykkene til den eldre kvinnen.

Politiet sier at man aktivt arbeider for å løse denne typen forbrytelser og påpeker at man tidligere har klart å pågripe enkeltpersoner.

Samtidig har Sverige åpne grenser på alle fronter og svenske myndigheter velger å prioritere utenlandske statsborgeres rettigheter heller enn å beskytte sine egne innbyggere.

Og da får man et samfunn der 100-årige damer blir ranet i sitt eget hjem. Denne damen var heldig, da hun unnslapp å bli mishandlet og mulig drept.

Les også: Haiderat (28), Mohammad (20), Aladdin (18) og Mansour (18) dømt for grov hjemmeinvasjon hos 97-årig svensk kvinne

Vi kan med nesten størst mulig sikkerhet at dette dreide seg om omreisende romfolk utfra de flere tusen lignende sakene i Skandinavia de siste tiårene etter at Schengen-avtalen trådte i kraft.

Relatert:

Facebook Comments

Fria Tider