fbpx

Klarer ikke å integrere afrikanere – i Afrika

Å skape et multikulturelt samfunn i Vesten har vært politikere og medias drøm i mange tiår. Det har dessverre ikke gått seg til. Tvert imot har det skapt fattigdom, underklasser, segregerte boligområder, høy kriminalitet og gnisninger mellom ulike folkegrupper.

Nå forteller en minister fra Sudan til Sylvi Listhaug på hennes Afrika-reise at de ikke engang klarer å integrere mennesker fra sine egne naboland, på grunn av forskjellig kultur og religion.

Fra VG:

Er du enig i at migrantene fra Somalia og Eritrea burde bli i denne regionen fremfor å dra til Europa?

– Nei, hvis de er fra Eritrea eller et annet land synes jeg de bør dra hjem til sine hjemland, så kan støtten gå til dem til der, i stedet for her. Det vil oppstå komplikasjoner med å integrere dem i samfunnet her, sier innenriksminister Manan til VG.

– Dette er en stor debatt i Europa. Skal vi sende penger hit, også blir migrantene her, eller skal noen av migrantene dra til Europa?

– Jeg foretrekker at de drar til Europa eller til hjemlandet, ellers så blir Sudan en senter for flyktninger, og alle flyktninger kommer og blir. Det er ikke praktisk med integrering av så mange nasjonaliteter, helt klart, sier ministeren til VG. (Sitat slutt).

Sylvi Listhaug påpekte overfor Sudans innenriksminister at land som Norge vil kunne hjelpe betydelig flere flyktninger, syke, svake, barn og andre som er i behov av hjelp i sine nærområder, enn å bosette dem i Europa og gi dem en vestlig levestandard.

Facebook Comments