fbpx

FN rapport: Færre enn TRE PROSENT av migrantene som ankom Italia ble klassifisert som flyktninger

Ifølge FN ankom 181.436 migranter til Italia, de fleste over Middelhavet, i 2016. Bare 4.808 fikk innvilget asyl og 90.334 forsvant inn i det «sorte markedet».

Kun 2.65 prosent av migrantene fikk status som genuine flyktninger, ifølge en rapport fra FN.

Les mer: UDI reiser til Italia for å hente flyktninger til Norge

Les mer: Sjokkrapport: Italia tok imot nesten 200.000 migranter i 2016

FNs flyktningorganisasjon UNHCR, meddelte at 181.436 migranter ankom Italia sist år, de fleste av dem over Middelhavet fra Nord-Afrika i dårlig utrustede fartøy.

Ifølge UNHCR  så fikk bare 4.808 innvilget asyl i Italia og 40 prosent av de ankomne ble funnet å være i behov av internasjonal beskyttelse.

Italias innvandringskritiske parti, Lega Nord, planlegger nå å saksøke utvalgte politikere for å tillate denne ulovlige innvandringen.

VIDEO: «Allahu Akbar» – flyktninger fra Afrika roper islamske slagord på vei til Europa

Les mer: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise

Ifølge nettstedet Breitbart så skal Lega Nord-leder Matteo Salvini ha sagt følgende:

– Det er nå klart at ulovlig innvandring er organisert og finansiert, og av denne årsaken så har vi valgt å anmelde myndighetene, ministerne og lederne i sjøforsvaret og kystvakten.

Les mer: EU-leder: «Majoriteten av asylsøkerne er velferdsmigranter og ikke flyktninger»

Les mer: Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

UNHCR-rapporten inneholdt også informasjon om at 90.334 av migrantene ikke søkte om asyl, men forsvant inn i landet for å bidra til den sorte markedsøkonomien. Dette inkluderer narkotikasalg, prostitusjon, salg av ulovlige varer og tjenester, sort arbeide og alle typer kriminalitet for å overleve på gatene.

Italia har opplevd flere grove ran og drap de siste årene etter at flyktningbølgen tok til.

Les mer: Pensjonert ektepar voldtatt og drept av afrikanske flyktninger i Italia

Av de 91.902 som søkte om asyl, så fikk 54.252 avslag.

Ytterligere 18.979 fikk status med behov av «humanitær beskyttelse» og 12.873 fikk «midlertidig beskyttelse».

VIDEO: Italiensk TV-team angrepet av afrikanske gateselgere

Norge bidrar til krisen

Også norske myndigheter er med på å øke uroen og menneskesmuglingen over Middelhavet. Frieord skrev nylig om hvordan Norge nå har leid inn et nytt skip som skal redde migranter på vei fra Nord-Afrika til Europa over Middelhavet.

FERDIG: Skipet «Siem Pilot» har reddet tusenvis av migranter på farefull ferd over Middelhavet. Nå blir den erstattet av en ny båt. (Foto: FleetMon.com).

Fra Frieord.no:

Senker sine båter i håp om å bli reddet

Det har kommet kritiske røster om at bruken av slike redningsskip utnyttes av menneskesmuglere og kriminelle nettverk som sender ut flyktninger i svært dårlige fartøy, da man regner med eller håper at skip som Siem Pilot skal komme dem til unnsetning.

Det har forekommet at migrantene har sunket sine fartøy da de har oppdaget et større skip, bare for å oppleve at skipet ikke har mulighet for å redde dem eller plukke dem opp. Resultatet har da blitt skjebnesvangert for migrantene. (Sitat slutt).

OBS: Sterke scener.

Frontex anklager Leger Uten Grenser

EUs grenseorganisasjon Frontex har også kritisert blant annet Leger Uten Grenser for å organisere og være i kontakt med menneskesmuglere og kriminelle nettverk for å frakte migranter til Europa.

Fra Eaworldview:

Under en tale i februar skal direktør Fabrice Leggeri i Frontex ha uttalt at tilstedeværelsen av NGO’er (Ikke-statlige organisasjoner) i libyske farvann ha ført til at menneskesmugleren presset enda flere mennesker ut i farlige fartøy uten vann eller drivstoff enn tidligere.

Leggeris uttalelse er ikke den eneste som har kritisert disse organisasjonene, men støttes av et antall europeiske politikere. (Sitat slutt).

Den britiske avisen Independent skrev den 22. april at man har tall på at over 1.000 migranter, inkludert 150 barn, skal ha omkommet på veien over Middelhavet som følge av denne politikken.

Mer enn 8.300 migranter skal ha blitt reddet av ulike redningsfartøy og kystvakten i påsken alene.

Det er ikke uvanlig at flere hundre mennesker er presset sammen i en mindre båt, hvor flere har dødd av kvelning, kulde eller sult.

Nekter for å bidra til katastrofen

NGO’ene benekter imidlertid at de bidrar til å øke menneskesmuglingen. Rob MacGillivray, direktør for «Save the Children’s search and rescue programme», uttalte følgende etter kritikken:

– Det kommer ikke til å stoppe overgangene, og selv om det gjorde det, så ville rutene bare endres til Algerie, Tunisia eller Egypt.

– Sikkerhet er ikke smuglernes førsteprioritet og de vil benytte seg av alle typer fartøyer for å sende folk over Middelhavet.

– Hvis redningsfartøyene hadde avsluttet sitt arbeide i morgen, ville menneskesmugleren bare forsvinne? (Sitat slutt).

Ifølge avisen skal organisasjoner som Leger Uten Grenser og skip som Siem Pilot, betalt av norske skattebetalere, stå for halvparten av redningsaksjonene foretatt i området.

KRITISK: Østerrikes innenriksminister, Wolfgang Sobotka mener at dagens system vil føre til flere døde migranter.

Kritikken får støtte av Østerrikes innenriksminister, Wolfgang Sobotka:

– En redning på åpent hav kan ikke være en billett til Europa, fordi det gir de organiserte menneskesmuglerne alle argumentene de trenger for å overbevise mennesker å reise for økonomiske grunner.

– Å stoppe overgangene er den eneste veien for å stoppe de tragiske og meningsløse tapene av menneskeliv i Middelhavet, sa Sobotka til det tyske nyhetsbyrået DPA.

I Italia skal sjefen for påtalemyndighetene i den sicilianske byen Catania har etablert en arbeidsgruppe for å bevise koblingen mellom NGO’ene og menneskesmuglerne og de kriminelle nettverkene.

En konfidensiell rapport skal ha blitt lekket i desember som påstod at migrantene fikk en «klar indikasjon før avgang på hvilken retning de skulle ta for å komme i kontakt med båter tilhørende de frivillige organisasjonene. Rapporten anklaget også disse organisasjonene for å advare migrantene som ble reddet mot å samarbeide med italienske myndigheter.

En annen rapport løsgitt av Frontex i februar hevdet at redningsoperasjonene nær den libyske kysten «utilsiktet hjalp kriminelle å oppnå sine mål med et minimum av kostnader og å styrke deres businessmodell ved å øke deres sjanser for suksess».

Det er anslått at menneskesmuglerne i 2015 tjente over 26 milliarder dollar på operasjonene sine. Det koster hver migrant ca. 3.000 dollar å få satt sine føtter på europeisk jord.

To viktige videoer

Her legges to videoer ut som viser hvordan NGO’ene og menneskesmuglerne, i samarbeid med kystvaktmyndighetene, lurer både media og europeiske politikere med operasjonene sine.

Arabisk slaveri

Frieord skrev i april i år om at mange mennesker som ankommer Nord-Afrika ikke får kommet seg i båtene, men blir utsatt for slaveri av de arabiske bandene som opererer i området.

Fra Frieord.no:

Subsahariske afrikanere som prøver å komme seg til Europa kidnappes av muslimske menneskesmuglere og militsgrupper i Libya. De blir tatt inn til torg eller parkeringsplasser og solgt på auksjon.

Ofre for slavehandelen forteller den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) at de blir pågrepet og tatt med til torg og parkeringsplasser, hvor de blir solgt.

Migranter som kan male eller legge fliser blir solgt til høyere pris, sier lederen for IOM i Libya til BBC.

KART: Et kart laget av BBC viser hvordan hovedstrømmen av afrikanske migranter tar seg til Nord-Afrika. Spesielt er det farlig å reise gjennom Libya, hvor mange av dem kan bli tatt til fange og solgt inn i slaveri. (Foto: BBC).

Det muslimske landet Libya har vært i kaos siden 2011, da Nato vedtok å fjerne lederen Muammar Gaddafi.

Hundrevis av subsahariske afrikanere har blitt fanget og solgt på disse slavemarkedene, ifølge en IOM-rapport.

I februar ga Unicef ut en detaljert rapport, med grusomme detaljer, historier om hvordan barn blir utsatt for slaveri, vold og seksuelle overgrep mens de reiser fra Libya til Italia.

UTMAGRET: Afrianske migranter blir holdt som gisler inntil deres familier klarer å kjøpe dem fri. De som ikke klarer å betale risikerer å sulte ihjel, eller i verste fall bli drept.

Det skal dreie seg om så mange som 26.000 barn, de fleste reisende alene, som blir utsatt for de muslimske gjengene og smuglernes mishandling og vold.

Titusenvis av migranter fra Afrika ankom Italias kyst i fjor. Men før de kommer til den libyske kysten så vil de ha gått gjennom en farlig reise over det afrikanske kontinentet og Sahara-ørkenen med ekstreme temperaturer.

Dette er imidlertid ikke kun et problem som har oppstått etter at Gaddafi ble avsatt og flyktningkrisen tok til. Muslimsk slavehandel foregår i stor skala i flere land i Midtøsten, som blant annet Jemen, Jordan, Saudi-Arabia og andre land i området. (Sitat slutt).

Relatert:

Facebook Comments