fbpx

Offentlig svømmebasseng utestenger flyktninger etter flere grove overgrep og voldtekter av barn

Etter flere grove seksuelle overgrep og voldtekter mot mindreårige barn bestemte byens ledere og ordfører seg for å nekte flyktninger fra land som Syria, Irak og Afghanistan adgang til det offentlige badet.

Badet ligger i den lille byen Mistelbach, ca. 10 mil fra hovedstaden Wien. Ved inngangen kan man se et skilt som har påskriften: «Ingen adgang for flyktninger i dag».

Les også: Småjenter antastet på badeland i Raufoss – faren kalt rasist da han sa ifra

Avisen Kronen Zeitung sier at politiet i byen etterforsker det siste seksuelle overgrepet som fant sted på badet.

Der skal en mann med mørk hud og med utenlandsk opprinnelse ha fulgt etter en 13 år gammel jente inn i kvinnegarderoben, hvor han seksuelt forgrep seg på henne. Jenta skal ha skreket så høyt at mannen etterhvert løp ut av garderoben.

Les også: Asylsøkere sex-angrep 11 år gamle jenter i svømmehall

D

OFFENTLIG BAD: Den lille byen Mistelbach opplevde nylig at en 13 år gammel jente ble utsatt for seksuelle overgrep under et besøk i byens offentlige bad. Nå har både eierne av badet, samt borgermesteren i byen, gått sammen om å stenge badet for flyktninger. (Foto: Alamy Stock Photo).

Borgermesteren i Mistelbach, Alfred Pohl, uttalte til media at «beslutningen ikke var tatt med lett hjerte, men at han tar ansvaret for den».

To sikkerhetsvakter har blitt leid inn for å patruljere fellesområdene og forbudet mot flyktningene vil gjelde helt til «sikkerheten er på plass», ifølge borgermesteren.

Les også: Nye sex-overgrep mot mindreårige i svenske svømmehaller

Les også: Overgrep mot mindreårige barn på offentlige bad i Sverige og Tyskland

Iraker voldtok 10 år gammel gutt – «Et seksuelt nødtilfelle»

Den siste overgrepssaken kommer etter at en 10 år gammel gutt skal ha blitt voldtatt ved et annet offentlig bad i Østerrike av en irakisk flyktning ved navn «Amir A». Ifølge irakeren skal voldtekten ha vært en «et seksuelt nødtilfelle».

Gutten skal ha blitt voldtatt i et omkledningsrom i Theresienbadet i desember i fjor.

Les også: Asysøkere masturberte i boblebadet, bæsjet i barnebassenget og brøt seg inn i jentegarderoben

Gutten måtte legges inn på sykehus med alvorlige skader og moren hans fortalte til media at 10-åringen har grått seg selv i søvne hver natt etter overgrepet.

Hun fortalte også at hun som alenemor til fem barn alltid hadde oppfordret sine barn til å ikke dømme andre mennesker.

Da hun imidlertid hørte hvordan irakeren skal ha påstått at voldtekten av sønnen hennes ble beskrevet som «et seksuelt nødtilfelle», så skal hun ha angret på at hun ikke advarte sønnen sin mot å stole på fremmede mennesker.

Les også: «Guttegjeng» bak seksuelle overgrep mot mindreårige jenter på Pirbadet i Trondheim

– Jeg kunne ikke tro det jeg hørte. Jeg kommer fra Serbia, og har tilbrakt fem år boende på kommunale hjem, med mennesker fra mange nasjoner.

– Du kan kan ikke kalle meg en rasist, men å forsøke å forsvare overgrepet han utførte mot sønnen min på den måten, det er bare umenneskelig. Det er som om jeg skulle si at jeg skal rane banken imorgen fordi jeg ikke har nok penger til barna mine.

Irakeren skal ifølge nyhetskilder ha fortsatt å svømme og stupe fra stupebrettet i bassenget etter å ha voldtatt gutten, som om ikke noe hadde skjedd, selv om han til politiet under avhør innrømmet at det han gjorde var feil.

Irakeren skal ha jobbet som drosjesjåfør i Wien og da informasjonen om voldtekten begynte å sirkulere på sosiale medier som Facebook, skal politiet i byen ha gått ut og sagt at man må være «sensitive med saker som involverer migranter som har vært gjennom mye», men at man ikke har noen toleranse overfor slike handlinger.

Politiet gikk så selv ut offisielt med informasjon om voldtekten. Den 22-årige irakeren ble etter overgrepet dømt til seks års fengsel.

Les også: Muslimer ønsker kjønnsdelt svømming på barneskole i Skien – får støtte av fylkesmann