fbpx

BARE I SVERIGE: Islamist får ansvaret for asylkvotene

Pippi Langstrømpe. Volvo og Saab. Liseberg. Svenskegrensa. ABBA. Minnene er mange og gode fra barndommen og vårt naboland. De hadde alltid det lille ekstra. Bedre musikk. Bedre barne-TV. Bedre fornøyelsesparker. Bedre fotballag. 

Men et sted gikk det fryktelig galt. Var det etter drapet på statsminister Olof Palme? Var det etter at ABBA ga seg? Gikk det så fantastisk bra i nabolandet vårt at de bare måtte ødelegge det?

Les også: 94 prosent av asylinnvandrerne som kom til Sverige i 2015 lever av sosialbidrag

Bare siden 1970-tallet har vårt kjære naboland åpnet grensene for over 2 millioner migranter. Nå har man ghettoer i hver storby der politiet, ambulanser og brannvesen frykter å arbeide. Politikken har vært nærmest unisont venstreorientert med en nesten ufattelig ignoranse og naivitet Den svenske krona er svært svak og kommuner går med dundrende underskudd. Det rapporteres nærmest daglig om skyting og bomber på gatene. 

Nå kommer nyheten ut om at den svenske arbeiderpartiregjeringen via Migrationsverket har gitt grønt lys for at en troende muslim skal være øverste sjef over hvilke kvoteflyktninger Sverige skal ta imot. Ifølge nettsiden Samhällsnytt skal den 29-årige somaliskfødte Suad Ali være en «islamistkoblet asylaktivist som har spredt hat mot Sverigedemokraterna».

Les også: Regjeringen i Sverige vil gi sosialstøtte til IS-terrorister

SUAD ALI. (Skjermbilde/Youtube)

Les også: Sverige nærmer seg EUs høyeste arbeidsledighet – årsak? Masseinnvandringen

Det svenske statistikkbyrået har lagt fram årets tall som viser at en femtedel, eller ca. 2 millioner personer, av de som er folkeregistrert i Sverige, ikke er svensker, men født i utlandet. De fleste kommer fra land geografisk og kulturelt langt fra Sverige. Det får ifølge statsvitere negative konsekvenser for samholdet i samfunnet. Det svenske folkets innstillingen til den første innvandringspolitikken blir alt mer negativ.

«Det faktum at det er en så heterogen gruppe som har kommet hit, fra så mange ulike land, ulike språk, med ulik religion og etnisitet. Vi vet fra forskningen at det har negative effekter på tilliten mellom mennesker, man stoler mindre på mennesker som tilhører en annen gruppe», sier Marie Demker fra universitetet i Gøteborg.

Les også: Danmark frykter Sverige – innfører grensekontroll «for å sikre danskenes trygghet»

Samtidig kan man lese i Kommuninvests årlige rapport at gjelden i kommunesektoren øker med 52 milliarder kroner, og nå ligger på 656 milliarder svenske kroner. Det utgjør at låneskylden per innbygger i Sverige ligger på 64.166 kroner, opp med 4.443 kroner fra 2017. Årsaken oppgis å være en kraftig befolkningsvekst, inkludert kraftig innflytting til bysentrum.

«Gitt den demografiske utviklingen er det naturlig at investeringer og lån øker, men kommunene må jobbe med sine finansielle mål for å kunne leve opp til god økonomisk husholdning og vokse i balanse», sier Tomas Werngren, Kommuninvests sjef.

Les også: Kommune må spare og senker varmen på eldrehjemmet – oppgir innvandring som årsak

Relatert: